Behandelingen

Specialisaties

Algemene revalidatie

In deze praktijk kan u terecht voor de behandeling van musculoskeletale klachten en orthopedische letsels. Denk maar aan een spierscheur, peesontsteking, verstuiking, operatie, … Met zowel een manuele behandeling als oefentherapie wordt gestreefd naar een totale revalidatie en preventie van recidief. Ook chronische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, reumatoïde arthritis, CVA, … worden hier behandeld met het oog op verbetering van de quality of life en herstel of behoud van functionaliteit.


Sportkinesitherapie

Met behulp van een aangepast trainingsschema en de juiste oefenmaterialen wordt geprobeerd om u zo snel mogelijk terug aan het sporten te zetten. Ook wordt gestreefd naar een preventie van recidief of andere blessures. Vooral core stability training is hierbij essentieel en wordt in de behandelingen verder gespecifieerd door middel van sportspecifieke oefeningen op maat van de patiënt.


Myofasciale therapie

Myofasciale therapie behandelt pijn veroorzaakt door spieren, pezen en hun omliggend bindweefsel of ook wel fascia genaamd. Hierin kunnen zich pijnpunten ontwikkelen die we trigger points noemen. Door deze manueel te behandelen alsook verdere spierkettingen mee in rekening te houden, wordt beoogd om u snel van uw pijn af te helpen.


Osteopathie

Osteopathie kan verlichting bieden bij tal van verschillende klachten. Denk maar aan rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn, verteringsproblemen, reflux klachten, constipatie…

Een osteopaat gaat manueel te werk met als doel de homeostase (of in andere woorden het evenwicht) in het lichaam te herstellen. Zo helpt osteopathie de zelfregulerende kracht van het lichaam. Men wil als het ware een duwtje in de rug geven in de juiste richting zodat het lichaam in staat is om zichzelf te herstellen.

De osteopaat beschouwt het lichaam als één geheel waarbij verschillende factoren met elkaar verweven zijn. Klassiek gebruikt osteopathie 3 pijlers: een musculoskeletaal deel (= met betrekking tot het bewegingsstelsel), een visceraal deel (= met betrekking tot de organen) en een craniaal deel (= met betrekking tot het zenuwstelsel). De osteopaat onderzoekt en behandelt de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Het hele lichaam wordt onderzocht met als doel de oorzaak van de klacht op te sporen.

Elise is afgestudeerd als osteopaat met grote onderscheiding in 2021 aan het FICO te Antwerpen. https://www.osteopathy.academy/en